Асафетида 50% (Ямуна) 100 грам

немає в наявності
(Ціна за шт)
124грн
 
Здійснюємо доставку по всій Україні 

Опис Асафетида 50% (Ямуна) 100 грам

Асафетиду використовують у вигляді, як смоли, так і порошку. Смолу витрачають дуже обережно, причому абсолютно необхідно обсмажувати її в маслі. Крім значного поліпшення смаку, асафетида ще й краще розчиняється в жирі і рівномірніше розподіляється в їжі. Смолу використовують в дуже малих кількостях-однією горошинкою можна ароматизувати велику каструлю. Порошок асафетиди отримують, змішуючи смолу з рисовим борошном. Таким чином, знижується концентрація смаку, і тоді додавати асафетиду в їжу набагато зручніше. До того ж порошок можна використовувати без обсмажування. Єдиний його недолік-аромат досить швидко випаровується, в той час як смола зберігає свій запах протягом десятиліть.

Асафетида зазвичай використовується в малих кількостях для додання аромату солоним, гострим (і зрідка солодким) страв. Вона настільки підсилює травлення, що з її допомогою можна, як кажуть в Індії, переварити цвяхи. Тому вона входить в рецепти багатьох цінних, смачних, але важкопереваріваемих страв. Її обов'язково додають в бобові, вона хороша в Коржах, стравах з рису і різних овочів. Пряність застосовується в м'ясних стравах, переважно з баранини, в кухнях іранської, афганської та курдської. Асафетида ідеально поєднується з рисом, сама по собі або в суміші з іншими прянощами. Її також кладуть в каррі і консерви в Західній і Південній Індії.