Так само, завдяки багатому природному складу, чорна сіль на смак менш солона і більш корисна. За властивостями вона подібна соєвому соусу-багата речовинами, які діють в організмі подібно ферментам, покращують травлення.
Хоча чорна сіль і називається чорною, вона має червонувато-бурий колір завдяки тому, що в ній міститься деяка кількість мінералів і заліза. Як і біла сіль, вона продається пресованої і меленої, і зберігати її краще в сухому прохолодному місці.
Ця сіль не може повністю замінити морську або столову сіль, так як має специфічний запах (він нагадує запах звареного круто яєчного жовтка). Мабуть через наявність в ній невеликої кількості сірководню. Вміст NaC (хлорид натрію) у чорної солі нижче, ніж у звичайній кухонної солі. У зв'язку з цим чорна сіль більш безпечна в порівнянні з кухонної з точки зору відкладення її в суглобах.
Чорна сіль є головним інгредієнтом в популярній індійській приправі "чат масала" (приправа для салату ), яку додають в фруктові салати і в підсмажені горіхи.
Чорну сіль з вмістом різних мінералів подають в елітних ресторанах.
Вона успішно застосовується, як замінник кухонної солі. Чорна сіль багата йодом, калієм, сіркою, залізом та іншими мікроелементами. Кладеться абсолютно в усі страви, куди кладеться звичайна сіль.Чорна сіль в звичайних дозах не викликає утримання в організмі води, як це роблять інші види солі.
В Індії чорна сіль входить в»домашню аптечку". Згідно аюрведі-Стародавній медичній науці чорна сіль-містить елементи води і вогню, сприяє нормальному функціонуванню травної системи і ясності інтелекту.
Схожі товари
Пряність з цим містичним назвою відноситься до сімейства бобових. У Росії відома як пажитник або грибна трава. Незамінна в овочевих стравах, закусках, супах, стравах з бобових, рису, соусах, випічках і гарячих овочевих начинках. Містять вітаміни B...
в наявності
Асафетіда (Хінг, hing, assafoetida) - одна з найбільш популярних і найбільш ароматної прянощів в Азії. Наприклад, в індійській кухні, здається, жодне блюдо не обходиться без цієї спеції.
в наявності
Дуже ароматичні насіння рослини Cuminum cuminum.Зовні нагадує кмин, але за смаком і цілющими властивостями значно перевершує його. У кулінарії застосовується дуже широко, починаючи з рису і смаженої картоплі до протертих ягід і фруктового варення....
в наявності
Суміш спецій, спеціально підібрана для поліпшення смаку овочевих страв. Вона надає овочевим стравам м'який смак і апетитний колір, тому характерна для вегетаріанської кухні. Гострий.
в наявності
Чікен масала — Chicken Masala) - Індійська приправа, яка може бути використана у всіх стравах і рецептах індійської кухні (при приготуванні Каррі, в супах).Спеція гостра, але дуже запашна. Перше що відчуваєш: ароматний каррі, шамбала, асафетіда і...
в наявності
Ароматична смола коренів рослини Ferula Asafoetieta (Хінг). Володіє сильним бадьорить ароматом, що нагадує запах цибулі або часнику ииспользуется в невеликих кількостях практично у всіх гарячих стравах, закусках, салатах, гарячих бутербродах....
в наявності
Індійська кухня готує листя цієї рослини як самостійне блюдо. Для цього свіжозірвані листочки обсмажують до хрусткого стану. Також на основі листя каррі індійці готують спеціальне масло. В якості масла Індійські кухарі використовують так зване...
в наявності
Добірна суміш 13 спецій, є одним із старовинних універсальних підсилювачів смаку. Garam masala широко використовується в Індії. Фенхель, листя кориці надають цій суміші ефект охолодження. Не містить Чилі.
в наявності