Традиційна індійська аюрведа ефективно лікує діабет 2 типу

Традиційна індійська аюрведа ефективно лікує діабет 2 типу
10/06/2022 Тема: Новини Аюрведы

Експерти припустили, що деякі традиційні ліки, які широко використовуються в Південній Азії, можуть бути ефективними, допомагаючи пацієнтам з діабетом 2 типу керувати своїм станом.
У дослідженні розглядалося, як ліки, що використовуються в Аюрведі - традиційній медичній системі, що використовується в країнах Південної Азії - ефективні у контролі рівня цукру в крові людей з діабетом 2 типу.
Інші переваги ліків включають позитивний вплив на масу тіла, кров'яний тиск, холестерин та інші симптоми, пов'язані з діабетом.
Дослідники з університету Ноттінгем провели перший всебічний огляд будь-якої традиційної медицини, включаючи Аюрведу, для цього дослідження.
Команда, очолювана доктором Каушиком Чаттопадхьяєм, ад'юнкт-професором у галузі доказової охорони здоров'я в університеті, вивчила низку джерел, включаючи 18 електронних баз даних.
Загалом до огляду було включено 219 статей, які являли собою 199 рандомізованих контрольованих випробувань за участю 21 191 учасника та 98 аюрведичних ліків.
У дослідженні, яке було опубліковано в журналі Frontiers in Pharmacology, розглядалися аюрведичні ліки, що містять рослинні, тваринні або мінеральні інгредієнти як окремі, так і в комбінаціях.
За словами дослідників, традиційні ліки зазвичай використовуються пацієнтами з Південної Азії, «оскільки вони відповідають їх переконанням та культурі щодо здоров'я».Використання аюрведичних ліків забезпечує високий рівень прийнятності, задоволеності та відчутного полегшення, особливо серед сільських, бідних, літніх та корінних громад.
Аюрведична терапія включає трав'яні ліки, медичні масла, спеціалізовані дієти, медитацію, йогу і масаж.
Доктор Чаттопадхьяй сказав: Це перший раз, коли був проведений ретельний огляд, що розглядає всі ці ліки в набагато більшому масштабі.

"Поточні дані свідчать про переваги ряду аюрведичних ліків у покращенні глікемічного контролю у пацієнтів 2 типу".
Він додав: «З огляду на обмеженість наявних доказів та зміцнення доказової бази слід проводити високоякісні рандомізовані контрольовані випробування та повідомляти про них.

«У рамках фінансованого проекту ми розробили клінічний посібник з управління діабетом 2 типу аюрведичними практиками на основі цих доказів і його оцінюватимемо».