Сурья-Намаскар для початківців

Сурья-Намаскар для початківців
29/09/2019 Тема: Аюрведа

Часто в спілкуванні з нашими клієнтами роблю акцент на виконанні цих простих вправ. Навіть 10 хвилин в день поліпшать качевство Вашому житті.

Всі ми хочемо бути здоровими і красивими, при цьому сучасна тенденція робить нас малорухливими. Ми проводимо багато часу за кермом, в транспорті, за робочим місцем, при цьому застосовуємо кращу і корисну аюрведичну косметику, і все більше приходимо до натуральності оточуючих нас продуктів і речей. Це здорово. Але ми часто забуваємо про наше тіло, а ще точніше внутрішніх тканинах, завдяки яким кипить життєдіяльність нашого організму.

Наприклад, процес схуднення вже зводиться до того, що людина шукає таблетку, яка і знизить його вагу, при цьому він буде сидячи на дивані з шоколадкою і посмішкою дивитися на ТБ Шоу "Зважені та щасливі".

Ми знаємо, що такі спроби знизити вагу не проходять без сліду і обов'язково дають навантаження на інші органи, виводячи їх з балансу.

Побічні дії засобів для схуднення

Можна розподілити їх на 5 видів, при чому абсолютно не важливо хто виробник і країна випуску.

  1. Психостимулюючі - відбувається швидке звикання, виснаження нервової системи (виникають депресивні стани), порушується робота внутрішніх органів (зміна тиску, порушення роботи печінки і серця).
  2. Проносний - тривалий прийом подібних засобів, з одного боку, викликає втрату калію, порушує роботу серця, підшлункової залози, а з іншого – може спровокувати атонію кишечника, в результаті чого, в один прекрасний день, він може відмовитися працювати самостійно.
  3. Стимулятори перистальтики - призводить до подразнення стінок кишечника, а з часом викликає синдром ледачого кишечника, звикнувши до постійної стимуляції, він перестає працювати сам.
  4. Дуеретики - тривале застосування таких напоїв викликає порушення водно-сольового балансу організму з втратою калію і зневодненням організму.
  5. Спалювачі жиру - найбезпечніший спосіб, за умови, що він містить в собі фруктові екстракти, які сприяють ефективному переварюванню їжі. Завдяки чому жир не накопичується. При цьому ці компоненти не роблять ніякого впливу на існуючий жир. І процес схуднення починається тільки тоді, коли починаєте проявляти фізичну активність і займатися спортом.

До речі, більшість аюрведичних засобів, якраз і направлено на те, що б не накопичувати жирову тканину і ефективно її спалювати, а існуючу зменшувати шляхом фізичних вправ, при цьому до складу аюрведичних засобів входять трави поліпшують обмін речовин, що сприяє більш швидкому виведенню жирової тканини. Але все ж ключове слово або дія в цій практиці - це ваша фізична активність, без якої процес зниження ваги не ефективний.

Комплекс упражнений сурья намаскар

Комплекс вправ Сурья намаскар

Зараз згадував цікаву приказку, яка ймовірно вас надихне почати розминати своє тіло, змушуючи свої суглоби рухатися, а м'язам надавати більшу еластичність. "Не іржавіє те, що рухається".

А знаєте як зрозуміти, заіржавіло у вас щось чи ні? Все просто. Якщо ви нагнетеся зараз і почнете розминати ваші пальці і суглоби, при цьому чуєте хрускіт, знайте, що це якраз той випадок, що в ваші суглоби пробралася іржа і починається процес руйнування. Хочете змінювати ситуацію?

Тоді ласкаво просимо в світ Йоги і Сурья Намаскар!