Піппалі Чурна - це аюрведичний засіб, повністю складається з дуже популярного в Індії довгого червоного перцю — піппалі. Його пекучі плоди мають цілий ряд лікарських властивостей, і з цієї причини століттями застосовується в народній східній медицині. Входить до складу популярного на Сході кошти Трікату, в перекладі значиться як «Три спеції», куди крім піппалі входять чорний перець і імбир.
Піппалі чурна надає, перш за все, місцево-подразнюючу, аналгетичну стимулюючу, відхаркувальну, протипаразитарну дію, стимулює відходження газів. Вважається афродизіаком, так як проявляє здатність стимулювати кровообіг, активуючи енергетику органів малого таза, за рахунок чого підвищує лібідо.
Піппалі Чурна вважається прекрасним стимулятором для роботи бронхолегеневої системи і органів шлунково-кишкового тракту. Викликає сильний зігріваючий ефект, виводить мокроту і АМУ (слиз). Підвищує і відновлює енергетичний тонус. Є ефективним антиоксидантним засобом для бронхолегеневої системи. У складі молочного відвару, ефективна при терапії бронхолегеневих хвороб, наприклад, туберкульоз, астми та бронхіту.
Дуже корисно з ранку натщесерце вживати 100 мг з додаванням меду. Це стримує зайве утворення слизу в органах травлення, що допомагає при зниженні ваги, виводить слиз і сприяє більш ефективному засвоєнню інших лікарських засобів, а також покращує всмоктуваність корисних речовин з їжею.
Основні компоненти:
Піппалі багатий ефірними маслами, алкалоїдами і смолами, завдяки яким він володіє таким гостро-пекучим смаком, використовуваним в кулінарії, а мінерали і вітаміни додають йому ще й цілющі властивості. Всі ці біологічно активні речовини, що входять до складу піппалі, наділяють його сильними знезаражувальними, антиоксидантними, протимікробними, тонізуючими властивостями. І саме завдяки їм, він ефективний при респіраторних вірусних інфекціях, ларингіті, ангіні. Його також часто рекомендують при суглобових захворюваннях, таких як артрит, ревматизм, подагра.
Піппалі корисний при діабеті, лікує малярію, покращує травлення, стимулюючи перистальтику кишечника, усуває запори і скупчення газів у кишечнику, нейтралізує гнильні мікроорганізми в ШКТ, ефективно виводить паразитів і надлишок амы з кишечника. Піппалі позитивно впливає на роботу печінки, усуваючи в ній застійні явища, активує роботу мозку, підвищує лібідо і зміцнює потенцію.
Часом його в помірних кількостях призначають при неврологічних захворюваннях, епілепсії ішіасі, стріляє болю в спині (люмбаго). Також він застосовується при пухлинних процесах в черевній порожнині. Піппалі здавна застосовується як засіб, що дає потужний збудливий ефект. Додавання цієї піппалі як прянощі в страви надає зігріваючий ефект на весь організм, активує його внутрішню енергію.
Призначення: респіраторні інфекції, симптоми застуди, риніт, кашель, бронхолегеневі захворювання, інфекції ротової порожнини, ларингіт, ангіна, захворювання суглобів, артрит, ревматизм, подагра, розлади шлунково-кишкові розлади, метеоризм, пухлини черевної порожнини, ішіас, глистова інвазія.
Інструкція по застосуванню: застосовується для приготування настою, молочного відвару або в чистому вигляді в дозуванні від 100 до 500 мг; при респіраторних інфекціях застосовувати по 200-300 мг з додаванням 200 мл меду по 1 чайній ложці, запиваючи не гарячим чаєм або молоком 3-4 рази на день.
Протипоказання: загострення виразкової хвороби, гастрит, висока Пітта, перегрів організму, запальні стани нирок і сечового міхура; з обережністю застосовувати при ознаках анемії і алергічних реакціях.
Склад: Пиппали (Piper Longum) — 100%.